Αθλητικοί αγώνες

Οι μαθητές των Γ’-Δ’ και Ε’-Στ’ τάξεων συμμετείχαν στο πρωτάθλημα στίβου (άλμα εις μήκος, πυραυλάκι, δρόμους ταχύτητας και αντοχής), που έγινε στο 6ο Δημοτικό Γυμναστήριο Γλυφάδας. Δύο νέα ρεκόρ σχολείου ενθουσίασαν μαθητές και δασκάλους.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης μεταξύ των Γ’-Δ’ και Ε’-Στ’ τάξεων. Τα παιδιά της Ε’ και της Στ’ τάξης ψήφισαν τον πολυτιμότερο παίκτη και παίκτρια του τουρνουά.
Έγινε απονομή των μεταλλίων των νικητών των αγωνισμάτων του στίβου, όπου όλοι οι μαθητές του σχολείου χειροκρότησαν τους νικητές όχι μόνο για τις επιδόσεις τους, αλλά και για τη σωστή αθλητική συμπεριφορά τους και κυρίως για την προσπάθεια.

agones agones1

Εκπαίδευση Οδηγών και Συνοδών

Για δεύτερη σχολική χρονιά, οι ψυχολόγοι Λέλα Καλογεράκη και Κατερίνα Μωριάτη πραγματοποίησαν πρόγραμμα εκπαίδευσης των συνοδών και των οδηγών του σχολείου μας. Με βασική αρχή «ΟΛΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ» εστιάσαμε στην ουσιαστική επικοινωνία κατά τη διάρκεια των δρομολογίων, καθώς και την επίλυση προβλημάτων και άλλων θεμάτων που προκύπτουν.

«Διαδικτυακά παιχνίδια και πραγματική ζωή»

Ομιλία σε γονείς και παιδιά των Ε’ και Στ’ τάξεων

Παρατηρώντας την κοινωνική αλληλεπίδραση των παιδιών, διαπιστώσαμε πως τα διαδικτυακά παιχνίδια ήταν κυρίαρχο θέμα στις συζητήσεις και στο παιχνίδι των μαθητών μας και επηρέαζαν τη συνολική σχολική καθημερινότητά τους.
Θεωρήσαμε απαραίτητο να εστιάσουμε στο θέμα αυτό, δίνοντας στα παιδιά τον χώρο και τον χρόνο να εκφράσουν τις απορίες τους, αλλά και παρέχοντάς τους τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια, ώστε να είναι ασφαλή στον κόσμο των διαδικτυακών παιχνιδιών.
Για τον λόγο αυτό καλέσαμε την ψυχολόγο Μαρία Δάρα, υπεύθυνη της γραμμής βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, να μιλήσει στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ και της Στ’ τάξης. Το θέμα της συζήτησης ήταν «Παιχνίδια στο διαδίκτυο και πραγματική ζωή». Ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τους γονείς των τάξεων αυτών με το ίδιο θέμα.

Διασκεδαστική Επιστήμη

Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις

Το σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τον χημικό κ. Δημήτρη Κονιδιτσιώτη, ο οποίος με τρόπο διασκεδαστικό, κατανοητό και εντυπωσιακό παρουσίασε μια σειρά πειραμάτων που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να μαγευτούν από τη χημεία.

epistimi