Κιναισθητικά παιχνίδια

Α τάξη

Οργανώσαμε παιχνίδια με βοηθό όλο μας το σώμα. Καρτελάκια με λέξεις, δίψηφα σύμφωνα, δίψηφα φωνήεντα, συνδυασμούς και ταμπλό για Bingo. Ορισμένα παιχνίδια μας: Χαμένος θησαυρός, μουσική-χορός, Bingo, γυμναστική με τα… Εικονογραφήματα.

kinaisthitika1 kinaisthitika2

Παραδοσιακοί Ελληνικοί Χοροί

Προτείναμε ένα ψηφιακό «εργαστήρι» ανά τάξη, με θέμα έναν χορό που είχε ήδη διδαχτεί, πλαισιωμένο από πληροφορίες σχετικά με τις αντρικές και γυναικείες φορεσιές της περιοχής.

Α’ τάξη
Μικρό μου. Κυκλικός χορός που ονομάζεται τράτα, από τα Μέγαρα.

Β’ τάξη
Κάτω στον άι Γιώργη. Χορός πολύ αγαπητός από την Κέρκυρα.

Γ’ τάξη
Αλεξάντρα. Χορός Ζαγορίσιος από την Ήπειρο. Έχει ένα ιδιαίτερο χορευτικό μοτίβο, που είναι διαφορετικό για τους άντρες απ’ ό,τι για τις γυναίκες.

Δ’ τάξη
Πηδηχτός ή Ροδίτικος. Χορεύεται στη Ρόδο, αλλά και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ε’ τάξη
Εδώ στα λιανοχορταρούδια. Χορός ζωναράδικος από τη Θράκη. Οι άντρες πιάνονται από τους ώμους ή από τα ζωνάρια και οι γυναίκες από τις παλάμες με λυγισμένους αγκώνες ή σταυρωτά.

Στ’ τάξη
Πεντοζάλης. Χορός από την Κρήτη και ιδιαίτερα από την επαρχία Ρεθύμνου. Χορεύεται με τα χέρια πιασμένα από τους ώμους και έχει πολλές παραλλαγές στο βασικό βήμα, ενώ ο πρωτοχορευτής αυτοσχεδιάζει με δικές του φιγούρες.

xoroi1 xoroi2 xoroi3

Τηλεδιασκέψεις

Μικρές ομάδες και ατομικές συναντήσεις
με τους μαθητές και τις ψυχολόγους

Κατά τη διάρκεια που το σχολείο μας ήταν κλειστό, πολλά παιδιά δούλεψαν ατομικά ή σε μικρές ομάδες με στόχους τόσο μαθησιακούς όσο και συναισθηματικούς ή κοινωνικούς.

Δημιουργώντας τη χρονοκάψουλα της καραντίνας

Α’ έως Δ΄ τάξεις

Όλο το διάστημα που το σχολείο ήταν κλειστό όλοι ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία… είχαμε μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε καινούργια ενδιαφέροντα, να περάσουμε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας, να ξαναζωντανέψουμε τα παιχνίδια μας και να δώσουμε αξία σε απλές καθημερινές στιγμές. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να θυμόμαστε στο μέλλον πώς περάσαμε αυτό το διάστημα. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δική μας χρονοκάψουλα. Στόχος μας να καλλιεργήσουμε τον κατάλληλο τρόπο σκέψης, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής με επιτυχία.

xronokapsoula

Περισσότερα Άρθρα...