Φτιάχνοντας εικόνες λίγο πριν το Πάσχα

Ε' τάξη

Λίγο πριν το Πάσχα οι μαθητές της Ε' τάξης έφτιαξαν εικόνες. Λίμαραν το ξύλο με πολύ κόπο... Κόλλησαν τις εικόνες στο ξύλο και το έβαψαν με μια ειδική μπογιά την «κάσια». Στο τέλος έκαψαν το ξύλο, για να φαίνονται παλιές.

pasxa2 pasxa1

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ε' τάξη

europiΤα παιδιά της Ε' τάξης ένωσαν τις δυνάμεις τους, τα στοιχεία και τις πληροφορίες για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και ετοίμασαν εργασίες. Κάθε παιδί ανέλαβε την παρουσίαση σε PowerPoint μιας χώρας. Αναφέρθηκαν στα γεωμορφολογικά στοιχεία, στην ιστορία, στις τέχνες, στα ήθη και τα έθιμα, στη γλώσσα, στη θρησκεία και στη γαστρονομία. Το υλικό όλων των μαθητών συγκεντρώθηκε και δημιουργήθηκε ένα έντυπο ως ενθύμιο της προσπάθειάς τους.

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Δυνατότητες και περιορισμοί του διαδικτυακού κόσμου
Ε', Στ' τάξη

Το διαδίκτυο είναι ένα μέσο που διευκολύνει τη ζωή μας καταργώντας τα «φυσικά» εμπόδια και επιτρέποντας μια επικοινωνία χωρίς όρια, όχι όμως και χωρίς όρους. Όπως και στον πραγματικό κόσμο, έτσι και στον διαδικτυακό υπάρχουν κανόνες, περιορισμοί, αλλά και κίνδυνοι που τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν, προκειμένου να χρησιμοποιούν με ασφάλεια και υπευθυνότητα το μέσο αυτό.
Για τον σκοπό αυτό, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κύριος Γιώργος Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και υπεύθυνος της Γραμμής Υποστήριξης σε θέματα διαδικτύου «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ». Άκουσε τις εμπειρίες, αλλά και τους προβληματισμούς των μαθητών και βοήθησε να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της τήρησης συγκεκριμένων κανόνων που αφορούν στη χρήση του διαδικτύου και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που αυτό παρέχει.

Κινητή Έκθεση

2012, Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου
Γ', Ε', Στ' τάξη

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτης δημιούργησε κινητή έκθεση-αφιέρωμα στον Λάκωνα ποιητή, που περιόδευσε κατά τη διάρκεια της χρονιάς στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Η έκθεση αποτελούνταν από ταμπλό με βιογραφικά στοιχεία, εξώφυλλα βιβλίων, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα.
Με αφορμή την έκθεση αυτή, οι μαθητές της Ε' και της Στ' τάξης διάβασαν το βιβλίο της Αθηνάς Μπίνιου «Νικηφόρος Βρεττάκος, Το παιδί που έγινε ποιητής». Η συγγραφέας επισκέφθηκε το σχολείο μας και συζήτησε με τα παιδιά για την προσωπικότητα του ποιητή.