Γιορτή για το Νερό

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, της Α', Β' και Στ' τάξης οργάνωσαν και παρουσίασαν στην αυλή του σχολείου μια μεγάλη γιορτή για το νερό. Πληροφορίες, γνώσεις, εμπειρίες... γεωγραφία, μελέτη περιβάλλοντος, ιστορία, λαογραφία, λογοτεχνία, πλατσουρίσματα, αλλά και εκδρομή και ταξίδια... ήταν τα υλικά της εργασίας τους. Με θεατρικό τρόπο, ανάλογα κοστούμια, μουσικές και τραγούδια, χορό και κίνηση παρουσίασαν θεματικές ενότητες.
Α' τάξη: Οι λίμνες και τα ποτάμια στην ελληνική μυθολογία.
Β' τάξη: Έθιμα που έχουν σχέση με το νερό και λαϊκές παραδόσεις των ανθρώπων της υπαίθρου.
Στ' τάξη: Το νερό στη σύγχρονη λογοτεχνία και στην καθημερινή ζωή.
Νηπιαγωγείο: Παιχνιδίσματα και τραγούδια.
Η Στ' τάξη ενορχήστρωσε και συνόδευσε μουσικά όλα τα τραγούδια της εκδήλωσης. Αυτό το βράδυ παιδιά, γονείς και δάσκαλοι γεμίσαμε με νότες χαράς και ικανοποίησης την αυλή του σχολείου μας.

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί

paradosiakoiΤα παιδιά του σχολείου παρουσίασαν στην αυλή μας τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, που διδάχθηκαν σε όλη τη σχολική χρονιά, με συνοδεία ζωντανής μουσικής όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια! Χοροί και τραγούδια από την Ήπειρο, τα Επτάνησα, τα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, τον ακριτικό Πόντο έφεραν τα παιδιά κοντά στο κομμάτι αυτό του πολιτισμού μας, που είναι πολύτιμο, γιατί δημιουργήθηκε από τις ανάγκες των ανθρώπων του κάθε τόπου.

25η Μαρτίου 1821

25marchΤα παιδιά του σχολείου μελέτησαν το χρονικό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και ετοίμασαν τη σχολική μας γιορτή. Μοιραστήκαμε πληροφορίες, σκέψεις και συ-ναισθήματα, που πηγάζουν από τα τραγούδια, τα ποιήματα και τους χορούς του 1821.

The Princess and the Pea

Δ' τάξη

princessΟι μαθητές της Δ' τάξης ανέβασαν μουσικοθεατρική παράσταση στα αγγλικά βασισμένη στο κλασσικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι». Μέσα από το κείμενο του έργου έγινε με ευχάριστο τρόπο επανάληψη της ύλης και καλλιεργήθηκε ιδιαίτερα ο προφορικός τους λόγος. Τα παιδιά δούλεψαν με κέφι και αφοσίωση και το αποτέλεσμα ενθουσίασε γονείς, δασκάλους και συμμαθητές.