Των Χεριών μας... Έργα

Γιορτή- Εκδηλώσεις
Αυτή τη χρονιά τα παιδιά όλων των τάξεων δούλεψαν με διαφορετικό τρόπο ένα κοινό θέμα: Τα χέρια των ανθρώπων τα έργα των χεριών.
Το Νηπιαγωγείο έμαθε τρόπους επικοινωνίας, παιχνίδια, παροιμίες, συμβολισμούς, ποιήματα και τραγούδια όπου τα χέρια έχουν ρόλο καθοριστικό. Τα παρουσίασε... επί σκηνής την ημέρα της γιορτής.
Η Α' τάξη σκέφτηκε, προβληματίστηκε και έφτιαξε παιχνίδια για την κατανόηση της διαφορετικότητας και της αποδοχής.
Η Β' τάξη έμαθε για τα χέρια που δουλεύουν, μοχθούν, παλεύουν για την καθημερινή επιβίωση, αλλά και που δημιουργούν.
Η Γ' τάξη πήρε τα χέρια σαν εργαλεία καλλιτεχνημάτων και οργάνωσε έκθεση ζωγραφικής.
Η Δ' τάξη με βιωματικό τρόπο ανακάλυψε τα χέρια που επικοινωνούν και εκφράζονται.
Η Ε' τάξη πληροφορήθηκε, ευαισθητοποιήθηκε και μας ευαισθητοποίησε για τα χέρια που κάποια αναπηρία σωματική ή ψυχική τα εμποδίζει να είναι δημιουργικά.
Η Στ' τάξη ανέλαβε να δείξει επάνω στη θεατρική σκηνή τη δύναμη που κρύβουν τα χέρια των ανθρώπων. Μέσα από λέξεις ποιητών, κείμενα και εικόνες, με κινήσεις, τραγούδια και μουσικές προσέγγισαν ιδέες και αισθήματα, στιγμές δραματικές, λυρικές και κωμικές έδωσαν έμφαση... στων χεριών μας τα έργα.

Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί

xoroiΤα παιδιά του σχολείου παρουσίασαν στην αυλή μας τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, που διδάχθηκαν σε όλη τη σχολική χρονιά, με συνοδεία ζωντανής μουσικής όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια! Χοροί και τραγούδια από την Ήπειρο, τα Επτάνησα, τα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Μικρά Ασία έφεραν τα παιδιά κοντά στο κομμάτι αυτό του πολιτισμού μας, που είναι πολύτιμο, γιατί δημιουργήθηκε από τις ανάγκες των ανθρώπων του κάθε τόπου.

25η Μαρτίου 1821

Σε μια ξεχωριστή γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου. Τα παιδιά απήγγειλαν και τραγούδησαν δημοτική ποίηση, πεζά κείμενα, αλλά και μελοποιημένα ποιήματα σπουδαίων λογοτεχνών, ανάμεσα στους οποίους ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Διονύσιος Σολωμός και ο Γιάννης Ρίτσος σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Λοΐζου.

Απόκριες

apokriesΠοδοσφαιριστές, πολεμιστές, μάγοι και αστυνομικοί ήταν όλοι εκεί... στην αποκριάτικη γιορτή του σχολείου μας. Δεν έλειψαν βέβαια και οι πριγκίπισες των αγαπημένων μας παραμυθιών. Όλοι μαζί γιορτάσαμε για τις Απόκριες.