Συκιά

Ημερήσια εκδρομή όλων των παιδιών του Δημοτικού στη Συκιά Κορινθίας... Διασκεδάσαμε πολύ!

sikia

Η Εκδρομή της ΣΤ' Τάξης

Αποχαιρετώντας το Δημοτικό τα παιδιά της έκτης έζησαν μια αξέχαστη εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα.

Ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Πέλλας.

Απόλαυσαν στην Έδεσσα τη φύση και τους μαγευτικούς καταρράκτες!

Με δέος ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στον τάφο του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του.

Είχαν τη μοναδική ευκαιρία να περπατήσουν στον χώρο που ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο.

Χάρηκαν το παιχνίδι στο καταπράσινο πάρκο του Αγίου Νικολάου, στη Νάουσα.

Επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, όπου είδαν, έμαθαν, έπαιξαν...

Χορός, τραγούδια, γέλια, συγκίνηση...

Μνήμες γλυκές για τη ζωή τους.

vergina

Δημητσάνα - Μυστράς

Ε’ τάξη

Πηγαίνοντας στον Μυστρά επισκεφτήκαμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, που αποτελεί μια ζωντανή μαρτυρία ενός τρόπου ζωής και γνωριμία επαγγελμάτων που χάθηκαν. Είδαμε μια νεροτριβή, έναν νερόμυλο, έναν μπαρουτόμυλο και ένα ταμπάκικο κάνοντας ένα ταξίδι στην τεχνολογία του παρελθόντος.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Εξερευνώντας τον Μυστρά», αφού είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία στο σχολείο. Με χάρτη του αρχαιολογικού χώρου τα παιδιά παρατήρησαν, έμαθαν να προσανατολίζονται, συμπλήρωσαν το σχετικό έντυπο της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, ενώ παράλληλα χάρηκαν τη φύση και ανακάλυψαν σιγά σιγά τη βυζαντινή πολιτεία... Συνδυάσαμε τη γνώση με την ψυχαγωγία!

5 dimitsana

Αρχαία Ολυμπία

Δ’ τάξη

Το ολυμπιακό ιδεώδες πήρε σάρκα και οστά στη διήμερη εκδρομή μας στην Αρχαία Ολυμπία. Οι μαθητές της Δ’ τάξης επισκέφθηκαν την πρώτη μέρα τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Φτάνοντας στην Ολυμπία είδαμε το αρχαιολογικό μουσείο, δίνοντας έμφαση στα αετώματα του ναού του Δία, τις μετόπες με τους άθλους του Ηρακλή, τη Νίκη του Παιωνίου και τον Ερμή του Πραξιτέλη.

Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου αναβίωσαν στιγμές της σπουδαίας εκείνης εποχής. Ξεναγηθήκαμε στο Γυμνάσιο και στην Παλαίστρα, στα Λουτρά και στο Εργαστήριο του Φειδία. Περνώντας μέσα από την Ιερή Άλτη είδαμε τον ναό του Δία και τη Στοά της Ηχούς. Στο μεγαλοπρεπές Στάδιο τα παιδιά αγωνίστηκαν στον δρόμο. Φεύγοντας θαυμάσαμε το υδραγωγείο του Ηρώδη του Αττικού, τον ναό της Ήρας και το Φιλιππείο.

Παιχνίδι, τραγούδι, γέλιο και κυρίως... μάθηση!

4 olympia

Περισσότερα Άρθρα...