ΣΥΚΙΑ

Ημερήσια εκδρομή όλων των παιδιών του Δημοτικού στη Συκιά Κορινθίας… Διασκεδάσαμε πολύ!

sikia

Η εκδρομή της Στ’ τάξης

Αποχαιρετώντας το δημοτικό τα παιδιά της Έκτης έζησαν μια αξέχαστη εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα.

Ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Πέλλας.

Απόλαυσαν στην Έδεσσα τη φύση και τους μαγευτικούς καταρράκτες!

Με δέος ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών στη Βεργίνα και θαύμασαν τον τάφο του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του.

Είχαν τη μοναδική ευκαιρία να περπατήσουν στον χώρο που ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο στην περίφημη Σχολή Αριστοτέλους.

Χάρηκαν το παιχνίδι στο καταπράσινο πάρκο του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα.

Επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και το Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, όπου είδαν, έμαθαν, έπαιξαν…

Χορός, τραγούδια, γέλια, συγκίνηση…

Μνήμες γλυκές για τη ζωή τους.

6 ekdromi

Μυστράς-Μονεμβασιά

Ε’ τάξη

Στο πλαίσιο της βυζαντινής ιστορίας που διδάχτηκαν φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης πραγματοποίησαν διήμερη εκδρομή στον Μυστρά και στη Μονεμβασιά.

Την πρώτη μέρα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, συζήτησαν για τη ναοδομία και τον τρόπο λειτουργίας των παλατιών, έμαθαν να προσανατολίζονται, ενώ παράλληλα χάρηκαν τη φύση και ανακάλυψαν σιγά σιγά τη βυζαντινή πολιτεία…

Την επόμενη μέρα ξεναγήθηκαν στην Κάτω Πόλη του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου της Μονεμβασιάς από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Γνώρισαν την ιστορική πορεία της καστροπολιτείας, την οχύρωσή της, καθώς και τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.

Η διανυκτέρευση μέσα στο Κάστρο ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της προστασίας και της προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Συνδυάσαμε τη γνώση με την ψυχαγωγία!

5 mistras

 

 

 

Αρχαία Ολυμπία

Δ’ τάξη

Το ολυμπιακό ιδεώδες πήρε σάρκα και οστά στη διήμερη εκδρομή μας στην Αρχαία Ολυμπία. Οι μαθητές της Δ’ τάξης επισκέφθηκαν την πρώτη μέρα τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Φτάνοντας στην Ολυμπία είδαμε το αρχαιολογικό μουσείο, δίνοντας έμφαση στα αετώματα του ναού του Δία, τις μετόπες με τους άθλους του Ηρακλή, τη Νίκη του Παιωνίου και τον Ερμή του Πραξιτέλη.

Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου αναβίωσαν στιγμές της σπουδαίας εκείνης εποχής. Ξεναγηθήκαμε στο Γυμνάσιο και στην Παλαίστρα, στα Λουτρά και στο Εργαστήριο του Φειδία. Περνώντας μέσα από την Ιερή Άλτη είδαμε τον ναό του Δία και τη Στοά της Ηχούς. Στο μεγαλοπρεπές Στάδιο τα παιδιά αγωνίστηκαν στον δρόμο. Φεύγοντας θαυμάσαμε το υδραγωγείο του Ηρώδη του Αττικού, τον ναό της Ήρας και το Φιλιππείο.

Μάθηση με πολύ… παιχνίδι, τραγούδι και γέλιο!

4 olympia

Περισσότερα Άρθρα...