Παραμυθοχώρα

«Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο»

Νηπιαγωγείο

Το Νηπιαγωγείο επισκέφθηκε το θέατρο κούκλας Παραμυθοχώρα και παρακολούθησε την παράσταση «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο». Ο Διευθυντής σκηνής, το Τρίτο Κουδούνι, το Φως, ο Σκηνοθέτης, τα Σκηνικά και τα Κοστούμια γίνονται οδηγοί του μικρού Ρωμαίου που ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες από χαρτοπολτό και ύφασμα, κούκλες μαρότ, άμεσης κίνησης, ανθρωπίνων διαστάσεων, μάπετ ζωντανεύουν μια τρυφερή ιστορία. Στο τέλος της μεγάλης περιπέτειας, ο Ρωμαίος θα γνωρίσει τη μαγεία του θεάτρου, τη χαρά της συνεργασίας και της φιλίας. Όλοι μαζί θα καταφέρουν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ»

«Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες»
Νηπιαγωγείο

Τη συναρπαστική παράσταση «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» παρακολουθήσαμε στο Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ». Οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας Κοπέρνικος μας υποδέχτηκαν μέσα στο φιλόξενο βαγόνι μιας αμαξοστοιχίας. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους ηθοποιούς, να τραγουδήσουν και να μαγειρέψουν μαζί τους. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η συνεργασία και η φιλία ήταν έννοιες που πραγματευόταν το έργο. Η διάδραση ήταν έντονη σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Παιδιά και δασκάλες ενθουσιαστήκαμε, όταν το τρένο σφύριξε και άρχισε να κουνιέται.

rouf nipia rouf nipia2

Γαϊδουροχώρα

Νηπιαγωγείο

Το Νηπιαγωγείο επισκέφθηκε τη «Γαϊδουροχώρα», για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία και φροντίδα». Τα παιδιά ήρθαν σε άμεση επαφή με τα γαϊδουράκια που φιλοξενούνται στον χώρο, έμαθαν σημαντικές πληροφορίες γι’ αυτά (καταγωγή, εξωτερικά χαρακτηριστικά, αναπαραγωγή, διατροφή, συμπεριφορά, συνθήκες διαβίωσης κ.λπ.) και τα περιποιήθηκαν, βουρτσίζοντας το τρίχωμά τους.
Ανακάλυψαν ότι το γαϊδουράκι δεν είναι μόνο ένα υπομονετικό, δυνατό και εργατικό ζώο που βοηθάει τον άνθρωπο σε διάφορες εργασίες, αλλά και ένα πολύ χαριτωμένο, τρυφερό και ιδιαίτερα κοινωνικό πλάσμα που έχει ανάγκη για διασκέδαση και ξεκούραση.
Μια ευχάριστη έκπληξη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο κτήμα, μας έκανε και μια άλλη χαριτωμένη παρουσία, η «Τσίκα» η κατσίκα! Ήταν μια απολαυστική επίσκεψη που μας ταξίδεψε πίσω στον χρόνο και μας χάρισε στιγμές ξεγνοιασιάς, χαλάρωσης και τρυφερότητας.

gaidouroxora nipia

Φθινοπωρινός περίπατος

Νηπιαγωγείο

Ένα φθινοπωρινό πρωινό ξεκινήσαμε για έναν περίπατο στη Βουλιαγμένη. Περπατήσαμε, παρατηρήσαμε τη φύση γύρω μας και φάγαμε το κολατσιό μας. Η βόλτα μας έκλεισε με ένα παιχνίδι δραματοποίησης ανάμεσα στα δέντρα και πολλά τραγούδια. Οι ψιχάλες της βροχής ολοκλήρωσαν το φθινοπωρινό μας σκηνικό.

nipia autumn