Παλαιά Φώκαια

Νηπιαγωγείο

Τα παιδιά πέρασαν ένα όμορφο πρωινό στην Παλιά Φώκαια. Πήραν τα κουβαδάκια τους και έπαιξαν στην παραλία. Έκαναν πικ-νικ και απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα.

palaia fokaia nipia

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Νηπιαγωγείο, Α’, B’ τάξεις

With our picnics in our backpacks, we set off or a day trip to the zoo where we saw almost every single animal on the map. Τireless adventurers into the amazing world of the Animal Kingdom. Why are flamingos pink? What is a wallaby? How can you tell the difference between a monkey and a baboon? How does the two horned African White rhino cut and chew the grass it eats? What colour is a giraffe's tongue and how does it drink water? How does a crocodile catch its prey? Has a black jaguar got spots? How often does a deer shed its antlers (horns)? Why does a hippo cover itself with mud? We remembered all the answers and learnt even more... ask us and maybe you'll learn something new too!

attiko nipia1 attiko nipia2

Γαϊδουροχώρα

Νηπιαγωγείο


gaidouroxora3Ένα πρωινό επισκεφθήκαμε τη «Γαϊδουροχώρα» στο Κορωπί, όπου συμμετείχαμε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη βιωματική μάθηση και το παιχνίδι με τη χαρά της επαφής με τα ζώα και τη φύση. Στον φράχτη της αυλής του στάβλου τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τα γαϊδουράκια, την ιστορία του καθενός, τους χαρακτήρες τους και τη θέση τους μέσα στην ομάδα. Στο σχολείο της γαϊδουροχώρας, μέσα από εικόνες και με διαδραστικό τρόπο, έμαθαν για την προέλευση του ζώου, τη φυσιολογία του και την ιστορία του στο πλευρό του ανθρώπου. Στην έκθεση εξοπλισμού γνώρισαν και επεξεργάστηκαν το σαμάρι, τα ηνία και τα πέταλα. Στο τέλος, έμαθαν να προσεγγίζουν με ασφάλεια τα γαϊδουράκια και να συμμετέχουν στην καθημερινή τους φροντίδα, χαϊδεύοντας και βουρτσίζοντάς τα. Κυρίως, όμως, ανακάλυψαν την τρυφερότητα των γαϊδουριών και έμαθαν να συνεργάζονται μαζί τους με αγάπη. Στόχος της επίσκεψης ήταν να αποκτήσουμε συνείδηση σχετικά με την επικοινωνία, τον σεβασμό, τη συνεργασία και τη συνύπαρξή μας με τα ζώα.

gaidoyroxora1

 

Πυροσβεστικό Μουσείο

Νηπιαγωγείο

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου οι μικροί μαθητές γίναμε «πυροσβέστες». Για τον λόγο αυτό επισκεφθήκαμε το Πυροσβεστικό Μουσείο στην Παλλήνη. Η ξενάγησή μας ξεκίνησε με την προβολή ενός DVD με σημαντικές διασώσεις από τους πυροσβέστες μας. Συνεχίσαμε βλέποντας πυροσβεστικά οχήματα από παλιότερες εποχές, κράνη από διάφορες χώρες του κόσμου, στολές των πυροσβεστών και το πώς εξελίχθηκαν με το πέρασμα των χρόνων. Φορέσαμε κι εμείς κράνη και πετάξαμε νερό με τη μάνικα!

Η τύχη ήταν μαζί μας… έπειτα από μια κλήση για φωτιά σε ένα διαμέρισμα, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη σειρήνα για την προετοιμασία των πυροσβεστών και τους είδαμε να ανεβαίνουν γρήγορα γρήγορα στα οχήματα.

purosvestiko nipia