Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Προνήπια, Nηπιαγωγείο, Α' τάξη

prozooWith our picnics in our backpacks, we set off for a day trip to the zoo where we saw almost every single animal on the map. Τireless adventurers into the amazing world of the Animal Kingdom. Why are flamingos pink? What is a wallaby? How can you tell the difference between a monkey and a baboon? How does the two horned African White rhino cut and chew the grass it eats? What colour is a giraffe's tongue and how does it drink water? How does a crocodile catch its prey? Has a black jaguar got spots? How often does a deer shed its antlers (horns)? Why does a hippo cover itself with mud? We remembered all the answers and learnt even more... ask us and maybe you'll learn something new too!!!

Ευγενίδειο Ίδρυμα

«Επιταχύνοντας» την επιστήμη:η έκθεση του CERN στην Αθήνα
Ε', Στ' τάξεις

5cernΟι μαθητές της Ε' και Στ' τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ευγενίδειο Ίδρυμα και παρακολούθησαν τη διαδραστική έκθεση για το CERN. Η έκθεση ξεκίνησε με ένα φανταστικό ταξίδι στο σύμπαν από τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης ως σήμερα και επικεντρώθηκε στην προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει πώς δημιουργήθηκαν τα σωματίδια που συνθέτουν τον υλικό μας κόσμο. Η προσπάθεια αυτή γίνεται στα υπόγεια εργαστήρια του CERN από εκατοντάδες επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι αξιοποιούν τις γνώσεις τους και τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής μας με απώτερο σκοπό η γνώση να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά μας, αλλά και να αξιοποιηθεί από την ανθρωπότητα.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Γ' τάξη

3diomidousΠεριηγηθήκαμε σε μια όαση καθαρού αέρα και πρασίνου στο Χαϊδάρι. Ο κήπος είναι ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος στην ανατολική Μεσόγειο και φιλοξενεί φυτά και δέντρα με εξαιρετική οργάνωση που σπάνια βλέπουμε στην Ελλάδα. Εκτός από όαση πρασίνου είναι ένας χώρος που προωθεί την επιστημονική έρευνα στα θέματα βοτανικής και περιβάλλοντος και ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακρόπολη

Δ' τάξη

4akropolimuseumΟ αρχαίος ελληνικός κόσμος της Αθήνας αναπλάστηκε στη φαντασία των παιδιών κατά την επίσκεψή μας στον λόφο της Ακρόπολης. Τα Προπύλαια, το Ερέχθειο, ο Παρθενώνας κι ο ναός της Αθηνάς Νίκης εντυπωσίασαν τα παιδιά με τη μοναδική τους κομψότητα και ομορφιά. Οι μαθητές της Δ' τάξης είχαν προετοιμάσει την επίσκεψη αυτή μέσα από την Ιστορία της Τέχνης και από επισκέψεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης.
Είδαν την Ακρόπολη όπως ήταν τον χρυσό αιώνα του Περικλή, μελέτησαν τον ιωνικό και τον δωρικό ρυθμό, καθώς και τον γλυπτό διάκοσμο. Εκτός από τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής, μάθαμε για τις θρησκευτικές τελετές (Παναθήναια), τις προσφορές, τις κατακτήσεις και τους κατακτητές, τα ήθη και τα έθιμα των αρχαίων Αθηναίων.