English Theatre Club

«Να ζει κανείς ή να μη ζει»
Ε', Στ' τάξεις

6 amletΣτην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε την καλύτερη γνώση και εξάσκηση στα Αγγλικά (σε επίπεδο των φυσικών ομιλητών), βρίσκοντας καινοτόμες προσεγγίσεις, κανονίσαμε να γίνει στο σχολείο μας ένα διαδραστικό θεατρικό έργο από τους English Theatre Club για την Ε' και Στ' τάξη. «Να ζει κανείς ή να μη ζει;» είναι ένα έργο βασισμένο στον «Άμλετ» του Shakespeare.
Ο πρίγκιπας Άμλετ είναι λυπημένος για τον θάνατο του βασιλιά πατέρα του. Ένα βράδυ βλέπει το φάντασμα του πατέρα του, που του φανερώνει πως ο θείος του Κλαύδιος τον δολοφόνησε. Μπορεί να είναι αλήθεια; Αυτό είναι το ερώτημα... Σε αυτή τη διαδραστική παράσταση οι θεατές κλήθηκαν να ακούσουν, να κρίνουν και να πάρουν αποφάσεις. Φανταστικές ξιφασκίες, αγωνία και κωμικές καταστάσεις μάς οδήγησαν στον κόσμο του Shakespeare.

 

English Theatre Club

«Χιονάτη»
Νηπιαγωγείο, Α', Β', Γ' τάξεις

2 Theatro AnglikoΚαθώς θεωρούμε πως η μαθησιακή διαδικασία στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας (ιδιαίτερα για τους μικρότερους μαθητές) δεν πρέπει να έχει μόνο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά να είναι και διασκεδαστική, παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε σε μία διαδραστική θεατρική παράσταση αποκλειστικά στα αγγλικά. Το έργο, ένας συνδυασμός κουκλοθέατρου και ζωντανής παράστασης, ήταν μια διασκευή του κλασικού παραμυθιού της «Χιονάτης». Οι ηθοποιοί έπαιζαν για τα παιδιά, αλλά και μαζί με αυτά, που έλαβαν μέρος στην παράσταση ως νάνοι, στρατιώτες και ζώα του δάσους. Τραγούδι, χορός και διασκέδαση ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των παιδιών!

Μέγαρο Μουσικής

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»
Γ', Δ', Ε', Στ' τάξεις

Τα παιδιά της Γ', Δ', Ε' και της Στ' τάξης παρακολούθησαν στην παιδική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής τον «Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες». Η θεατρική απόδοση του αριστουργήματος του Ιουλίου Βερν ταξίδεψε τους μαθητές στον χώρο και τον χρόνο. Με αφετηρία το Λονδίνο του 1873 ακολούθησαν τον Φιλέα Φογκ και τον Πασπαρτού σε κάθε σταθμό του συναρπαστικού ταξιδιού τους διασχίζοντας τις πόλεις της Ευρώπης ως τις εξωτικές Ινδίες και από εκεί στην Άπω Ανατολή και τις ακτές της Αμερικής με πλοίο, τρένο ακόμη και ελέφαντα. Οι ήρωες ήρθαν σε επαφή με νέα ήθη και έθιμα, άντλησαν χρώματα και εικόνες και συνειδητοποίησαν τη μοναδικότητα του κάθε πολιτισμού. Η θεατρική διασκευή, που κράταγε τη μαγεία του κλασικού μυθιστορήματος, οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, η ζωντανή μουσική, τα κινούμενα σκηνικά, τα υπέροχα κουστούμια και τα διαδραστικά βίντεο συνέθεσαν μια παράσταση που απόλαυσαν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι.

Θέατρο Μικρή Πλάνη

«Το άσπρο καπέλο»
Προνήπιο-Νηπιαγωγείο

Στο θέατρο «Μικρή Πλάνη» στο Παγκράτι παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Το άσπρο καπέλο». Μέσα από την ιστορία ενός νεαρού που αναζητούσε το ιδανικό επάγγελμα για εκείνον, ανακαλύψαμε ότι η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα και ότι στη ζωή μας πρέπει να επιλέγουμε εκείνο που είναι σημαντικό για την καρδιά μας και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Τα χρώματα, η μουσική και τα πρωτότυπα καπέλα ενθουσίασαν τα παιδιά.