Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Nηπιαγωγείο, Α’, B’ τάξεις

1 zooWith our picnics in our backpacks, we set off for a day trip to the zoo where we saw almost every single animal on the map. Τireless adventurers into the amazing world of the Animal Kingdom. Why are flamingos pink? What is a wallaby? How can you tell the difference between a monkey and a baboon? How does the two horned African White rhino cut and chew the grass it eats? What colour is a giraffe's tongue and how does it drink water? How does a crocodile catch its prey? Has a black jaguar got spots? How often does a deer shed its antlers (horns)? Why does a hippo cover itself with mud? We remembered all the answers and learnt even more... ask us and maybe you'll learn something new too!!!

Εθελοντική Οργάνωση «ΑΡΧΕΛΩΝ»

Απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας
Α’ τάξη

Η επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις της εθελοντικής οργάνωσης ΑΡΧΕΛΩΝ άγγιξε την ευαισθησία όλων μας, μικρών και μεγάλων! Αποφασίσαμε, λοιπόν, να βοηθήσουμε ενεργά στη διάσωση των θαλάσσιων χελωνών υιοθετώντας μια χελώνα για τον μήνα Μάιο. Τα χρήματα που προσφέραμε με πολλή αγάπη εξασφάλισαν τροφή και φάρμακα στη χελώνα Χριστίνα για έναν μήνα και αποτέλεσαν σημαντικό βοήθημα στο έργο των εθελοντών.

Η Χριστίνα μας, όμως, χρειαζόταν περισσότερη περίθαλψη και φροντίδα, μέχρι να αποκατασταθεί και να μπορέσει να επιστρέψει στη θάλασσα. Έτσι, στις αρχές Ιουνίου επισκεφθήκαμε μια παραλία, για να απελευθερώσουμε μια άλλη χελώνα, τον Aquis. Ο Aquis ζύγιζε 61 κιλά και είχε τραυματιστεί στο κεφάλι. Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν χαρούμενες, τρυφερές και πολύ συγκινητικές... Καλό ταξίδι, Aquis!

1 xelona

Το Κέντρο της Γης

Ταξίδι στο κέντρο της Γης
Β’ τάξη

Οι μαθητές της Β’ τάξης επισκέφθηκαν το Κέντρο της Γης, ένα πρότυπο κέντρο ανοιχτής περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης, δίπλα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», το οποίο περιελάμβανε πορείες και στάσεις σε ειδικά επιλεγμένους χώρους στεγασμένους, αλλά και στην ύπαιθρο. Ειδικότερα, παρακολούθησαν την έκθεση των εντόμων-ασπόνδυλων, τα άλογα, τους βιολογικούς λαχανόκηπους, την ελιά και την ιστορία της και τα παραδοσιακά γεωργικά μηχανήματα του 19ου αιώνα. Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την ανάγκη μιας συλλογικής προσπάθειας, που θα βασίζεται όχι στην απειλητική, αλλά στη συνεργατική συμβίωση ανθρώπου-φύσης.

2 kentro gis

Athens Science Festival

Στ’ τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το φεστιβάλ επιστήμης και καινοτομίας, που συνδιοργανώθηκε από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκθέσεις, προβολές, πειράματα και παρουσιάσεις, να πάρουν μέρος σε εργαστήρια, δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια, να δούνε την εξέλιξη της τεχνολογίας και κυρίως να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της επιστήμης και της έρευνας.

6 festival1