Θέατρο Σκιών

Θίασος Αθανασίου
Β’, Γ’ τάξεις

Ακούσατε... ακούσατε... Ο αγαπημένος των παιδιών Καραγκιόζης ήρθε στο σχολείο μας για τους μαθητές της Β’ και της Γ’ τάξης! Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. Από το 1987 με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας ο θίασος δίνει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη σε σχολεία όλης της χώρας. Έτσι και στο σχολείο μας μας έκανε να γελάσουμε και να γνωρίσουμε τα μυστικά και τις τεχνικές του θεάτρου σκιών. Περάσαμε υπέροχα!

3 karagiozis

Μουσική Βιβλιοθήκη - Μέγαρο Μουσικής

Ομάδα Κοπέρνικος, «Απαγορεύεται η μουσική»
Νηπιαγωγείο, Α’ τάξη

Τη θεατρική παράσταση «Απαγορεύεται η μουσική» από την ομάδα Κοπέρνικος παρακολουθήσαμε στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής. Μέσα από τα απολαυστικά τραγούδια, τις ευφάνταστες μελωδίες και τα διαδραστικά θεατρικά δρώμενα τα παιδιά διαπίστωσαν ότι ο ρυθμός και η μουσική βρίσκονται πάντα στην καθημερινότητά μας και ανακάλυψαν πρωτότυπους τρόπους για να πειραματιστούν μουσικά. Η ιστορία του σοβαρού κύριου Ευδαίμονα, με την ανατροπή που έφερε στη ζωή της ήσυχης πολυκατοικίας του ένας νεαρός μουσικός, μας μετέφερε μηνύματα για τη διαφορετικότητα και για τον σεβασμό στην ελευθερία του άλλου. Οι συγγραφείς του σεναρίου έχουν ήδη βραβευτεί με το 1ο Κρατικό βραβείο συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου.

1 megaro mousikis

Κυριακή στο Θέατρο

Στ’ τάξη

Μια βόλτα για την τέχνη. Στη Δωδεκάτη Νύχτα του Shakespeare η Ιλυρία και τα μυστήριά της μας περίμεναν. Στο θέατρο Μ&Κ, στον Νέο Κόσμο, ο Άρχοντας Ορσίνο, η κόμισσα Ολίβια, ο Τσεζάριο και ο Μαλβόλιο ήταν εκεί πίσω από τη σκηνή, για να μας δείξουν πως τίποτα στη ζωή δεν είναι απλό, όμως, εκείνη όπως και εάν έχει τραβά τον δρόμο της κι εμείς απλά πορευόμαστε μαζί της με την ελπίδα όλα να πάνε καλά στο τέλος. Και πήγαν, στο έργο μας δηλαδή, αλλά και στη βόλτα μας.

Ο καιρός καλοκαιρινή λιακάδα. Το μετρό σχεδόν άδειο. Ο οδηγός μας πρόσεξε και περίμενε να του δώσουμε σήμα ότι όλοι κατεβήκαμε... Γελάσαμε! Αχ, πόσο γελάσαμε! Χαρήκαμε τους ηθοποιούς και τους κλείσαμε το μάτι... τόσο κοντά ήμασταν. Η επιστροφή ξένοιαστη, όπως και η μετάβασή μας. Με χαμόγελα συναντήσαμε τους δικούς μας, που περίμεναν στον σταθμό του Ελληνικού.

-Να το ξανακάνουμε, κυρία!
-Θα το ξανακάνουμε, παιδιά, γιατί το αξίζετε!

6 dodekati nixta

English Theatre Club

“Lady Macbeth’s Dinner Party”
Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις

Στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε την καλύτερη γνώση και εξάσκηση στα αγγλικά (σε επίπεδο των φυσικών ομιλητών) βρίσκοντας καινοτόμες προσεγγίσεις, κανονίσαμε να παρουσιαστεί στο σχολείο μας ένα διαδραστικό θεατρικό έργο από τους English Theatre Club για την Δ’, Ε’ και Στ’ τάξη. “Lady Macbeth’s dinner party”, ένα έργο βασισμένο στον «Μάκβεθ» του Shakespeare, αλλά και με αναφορές από τον «Άμλετ», τη «Δωδέκατη Νύχτα» και άλλα έργα του μεγάλου Βρετανού δημιουργού.

Μια ηθοποιός που ζει μόνη με τον butler της αναπολεί την εποχή που έπαιζε στο θέατρο σπουδαίους ρόλους του Shakespeare. Όμως, απρόσμενα το θέατρο μοιάζει με πραγματικότητα. Με ανατροπές και εκπλήξεις, τα δραματικά και κωμικά στοιχεία εναλλάσσονται σ’ ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μεταμορφώσεων.

4 english theatre 2