Παραμυθοχώρα

«Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο»
Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ τάξεις

Τον Φεβρουάριο οι μικρές τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Παραμυθοχώρα, για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο». Βασίστηκε στο ομώνυμο πολυβραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου και πλαισιώθηκε με μουσική και τραγούδια του τραγουδοποιού Φοίβου Δεληβοριά. Ήταν μια παράσταση ξεχωριστή, διασκεδαστική και με ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα. Μέσα από τη χρήση διαφορετικών τεχνικών θεάτρου, πολυμέσων και κουκλών, οι αφηγητές κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το ζοφερό τοπίο του πολέμου και να αναδείξουν τις καταστροφικές συνέπειές του στη ζωή των ανθρώπων, προβάλλοντας ταυτόχρονα τη σημαντική αξία της ειρήνης στη ζωή μας. Με τρόπο χιουμοριστικό, απλό, αλλά και την ίδια στιγμή εντυπωσιακό, οι μικροί μας μαθητές άγγιξαν βαθιά νοήματα και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα πολέμου και ειρήνης…

paramythoxora

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

«Το απίθανο ταξίδι»
Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης παρακολούθησαν την παράσταση «Το απίθανο ταξίδι» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Τα παιδιά ταξίδεψαν στον παράδοξο και σουρεαλιστικό κόσμο των ταινιών του πρωτοπόρου σκηνοθέτη και ταχυδακτυλουργού Ζωρζ Μελιές, μέσα από μια παράσταση με ζωντανή μουσική, βίντεο και κίνηση. Ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, στο όνειρο και στην πραγματικότητα. Μια συμμετοχική παράσταση γεμάτη χιούμορ, βασισμένη στις κινηματογραφικές τεχνικές του Ζωρζ Μελιές, όπου η δράση των μαθητών προβάλλεται ψηφιακά στην οθόνη δημιουργώντας μια ταινία σε πραγματικό χρόνο.

Εθνικό Θέατρο

«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας

Ε’, Στ’ τάξεις


Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης παρακολούθησαν στο Εθνικό Θέατρο την παράσταση «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας», που αποτελεί θεατρική διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού του Όσκαρ Ουάιλντ. Ο πολυπληθής θίασος, τα εντυπωσιακά μετακινούμενα σκηνικά και τα υπέροχα οπτικοακουστικά εφέ ζωντάνεψαν το γεμάτο συμβολικά νοήματα κείμενο του λογοτέχνη. Τα παιδιά διδάχτηκαν τη δύναμη της πραγματικής φιλίας και το πώς αυτή μπορεί να αλλάξει πρώτα τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά και να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Μέγαρο Μουσικής

«Η Βασίλισσα του Χιονιού»

Ε’, Στ’ τάξεις

Ένα απόγευμα Σαββάτου τα παιδιά της Ε’ και της Στ’ τάξης παρακολούθησαν το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου από το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα του Χιονιού» στο Μέγαρο Μουσικής. Μια παράσταση με ευφάνταστη χορογραφία, πλούσια σκηνικά, φαντασμαγορικά κοστούμια και εντυπωσιακά εφέ, που έστελνε ένα δυνατό μήνυμα φιλίας και αγάπης.

5 MEGARO MOUSIKIS

Περισσότερα Άρθρα...