Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Νηπιαγωγείο, Α’ τάξη

With our picnics in our backpacks, we set off or a day trip to the zoo where we saw almost every single animal on the map.

Τireless adventurers into the amazing world of the Animal Kingdom. Why are flamingos pink? What is a wallaby? How can you tell the difference between a monkey and a baboon? How does the two horned African White rhino cut and chew the grass it eats? What colour is a giraffe's tongue and how does it drink water? How does a crocodile catch its prey? Has a black jaguar got spots? How often does a deer shed its antlers (horns)? Why does a hippo cover itself with mud? We remembered all the answers and learnt even more... ask us and maybe you'll learn something new too!

zoo1 zoo2

Athens Science Festival

Ε’ τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, που συνδιοργανώθηκε και φέτος από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκθέσεις, προβολές, πειράματα και παρουσιάσεις, να πάρουν μέρος σε εργαστήρια STEM, να δουν την εξέλιξη της τεχνολογίας και κυρίως να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της επιστήμης και της έρευνας!

5 athens science1 5 athens science2

Green Box Studio

Β’ τάξη

Οι μαθητές της Β’ τάξης επισκέφθηκαν ειδικό green box studio, για να βιντεοσκοπήσουν μέρος της γιορτής τους, με τίτλο «Τα παιδιά του κόσμου». Πήραν μια γεύση από το πώς είναι να «γράφεις» μπροστά στην κάμερα, αλλά και για τη δουλειά πίσω από αυτήν. Ένα δύο τρία, πάμε!

2 greenbox

Το Περιβόλι της Βάρης

«Μυρωδικά του περιβολιού»

Α’ τάξη

Τον Απρίλιο επισκεφθήκαμε με τα πρωτάκια μας το Περιβόλι της Βάρης, για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μυρωδικά του Περιβολιού». Η επίσκεψη αυτή ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα διάφορα είδη των μυρωδικών φυτών, αλλά και να αντιληφθούμε τη βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης. Μάθαμε διάφορα ονόματα μυρωδικών και με μεγεθυντικούς φακούς τα αναζητήσαμε μέσα στο περιβόλι. Στη συνέχεια, εκπαιδευτήκαμε όχι μόνο στο πώς να τα συγκομίζουμε από τον αγρό, αλλά και στο πώς να τα καλλιεργούμε.

Στο τέλος, μας περίμενε μια μικρή έκπληξη... Γίναμε μικροί κηπουροί και καλλιεργήσαμε το δικό μας αρωματικό γλαστράκι σε μια αυτοποτιζόμενη χειροποίητη γλάστρα. Με αυτόν τρόπο μάθαμε και την αξία της επαναχρησιμοποίησης στην καθημερινή μας ζωή.

1 perivolaki