Θέατρο Πόρτα

«Μουσική και Φίλοι»

Νηπιαγωγείο

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν τη διαδραστική συναυλιο-παιχνιδο-παράσταση «Μουσική και Φίλοι». Ένα χιουμοριστικό πολυπολιτισμικό ταξίδι, που φανέρωσε στα παιδιά τον πλούτο της μουσικής και ανέδειξε τη σημασία της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Στο ταξίδι γνώρισαν πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και μουσικές μακρινών πολιτισμών και ήρθαν αντιμέτωποι με κρίσιμες αποφάσεις. Όμως, με την ομαδικότητα, τη μουσική και τη βοήθεια των παιδιών, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και ανακάλυψαν το σπάνιο "παρεόφωνο"! Τα παιδιά τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν σε αυτό το μουσικό ταξίδι.

porta nipia

Παραμυθοχώρα

«Οι απίθανες περιπέτειες του Πινόκιο»

Νηπιαγωγείο, Α' τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και της Α' τάξης παρακολούθησαν την κουκλοθεατρική παράσταση «Οι απίθανες περιπέτειες του Πινόκιο». Το αγαπημένο παραμύθι του Κάρλο Γκολόντι ζωντάνεψε στη σκηνή της Παραμυθοχώρας και μας ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο του Πινόκιο. Εντυπωσιακές κούκλες ανθρωπίνων διαστάσεων, κούκλες άμεσης κίνησης, γαντόκουκλες, μαριονέτες, επίπεδες κούκλες και γιγαντόκουκλες, σχήματα και χρώματα αποκαλύφθηκαν μέσα από μαγικά κουτιά που δημιούργησαν ένα ονειρικό σκηνικό.

paramythoxora nipia

Εθνικό Θέατρο

«Μόμο»

Β' έως Στ' τάξεις

Οι μαθητές των τάξεων Β'-Στ' επισκέφθηκαν το Εθνικό Θέατρο, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Μόμο», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έντε. Η παράσταση σε μικρούς και μεγάλους προκάλεσε προβληματισμούς σε σχέση με ένα σύγχρονο πρόβλημα των μεγαλουπόλεων: την έλλειψη ποιοτικού χρόνου.

Τι είναι ο χρόνος; Πώς γίνεται, ενώ περπατάς αργά, να πηγαίνεις πολύ γρήγορα; Γίνεται να κλέψεις τον χρόνο των ανθρώπων; Και ποιο είναι αυτό το μικρό κορίτσι με το περίεργο όνομα που η τύχη του κόσμου είναι στα χέρια της;

Στα παραπάνω ερωτήματα προσπάθησε να μας απαντήσει η παράσταση και τα κατάφερε!

momo

Θέατρο Αγγλικό

Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ τάξεις


Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν στο σχολείο μας το αγγλικό θέατρο “Hansel and Gretel”. Ήταν μια παράσταση αστεία, ενδιαφέρουσα, αλλά και διαδραστική, όπου τα παιδιά κλήθηκαν να συμμετάσχουν τόσο στη σκηνή όσο και με τραγούδια και φράσεις! Έτσι, με βιωματικό τρόπο ήρθαν σε επαφή με την Αγγλική Γλώσσα.

hansel gretel