Θέατρο Σκιών Γ. Αθανασίου

«Ο Καραγκιόζης Ιππότης»
Β’, Γ’ και Δ’ τάξεις

karagkiozisΈνας αγαπημένος ήρωας από το παρελθόν επισκέφθηκε το σχολείο μας, για να μας διασκεδάσει. Το Θέατρο Σκιών του Γιώργου Αθανασίου μας παρουσίασε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Ιππότης». Γελάσαμε, τραγουδήσαμε και μάθαμε πώς να νικάμε τους φόβους μας. Πριν φύγει ο Καραγκιόζης χάρισε σε κάθε παιδί από μία φιγούρα.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

«Σβήσε το φως»
Νηπιαγωγείο, Α’ τάξη

Οι μικροί μας μαθητές παρακολούθησαν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σβήσε το φως», με σκοπό να πλησιάσουν με θάρρος όλα όσα μας φοβίζουν, αλλά και να προβληματιστούν για τα συναισθήματα του φόβου και την προέλευσή τους. Μέσα από μια σειρά περιπετειών και ένα ευφάνταστο πολυμήχανο σκηνικό με φωτισμούς, σκιές και χρώμα που εξάπτουν κάθε φαντασία, τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι ο φόβος το μόνο που φοβάται… είναι μήπως και δεν τον φοβηθείς!

1 sbisefos

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

«Το Φτερωτό Άλογο» του Νίκου Καζαντζάκη
Γ’ και Δ’ τάξεις

Στην παιδική σκηνή του Μεγάρου ένα ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη μάς ταξίδεψε σε έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια. Με ζωντανή μουσική και θίασο δώδεκα ηθοποιών και μουσικών τα παιδιά μπήκαν σε ένα πολύχρωμο ανατολίτικο σαράι… Ένας παράξενος Ινδός πουλάει στον βασιλιά ένα ιπτάμενο άλογο. Το βασιλόπουλο καβαλάει το άλογο που τον πηγαίνει όπου θέλει η τύχη και η μοίρα! Βράδυ, φτάνει σε ένα παλάτι, γνωρίζεται κρυφά με την πριγκίπισσα, και τότε αρχίζει η περιπέτειά τους...

alogo

Σύγχρονο Θέατρο

«Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν»
Β’ τάξη

Τον Φεβρουάριο παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν». Στην κωμωδία του Άγγλου Roy Kift για παιδιά και νέους πρωταγωνιστεί ο προ-έφηβος Άρης, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Ωστόσο, τσουλώντας με το αμαξίδιό του μέσα στη ζωή, φροντίζουν με την παρέα του για ζωηρή διασκέδαση. Είναι ένα έργο δυνατών συναισθημάτων, το οποίο διαφωτίζει την καθημερινότητα και τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του νεαρού ήρωα με αναπηρία. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την εναλλαγή των συναισθημάτων και τις ανατροπές στην υπόθεση του έργου. Επιπλέον, τα τραγούδια της παράστασης άρεσαν ιδιαίτερα στα παιδιά κι έτσι τα τραγουδήσαμε πολλές φορές μέσα στην τάξη ακούγοντας το CD με τα μουσικά κομμάτια που έντυσαν το έργο.

2 superman