Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

«Το μυστήριο του Φωταερίου»
Νηπιαγωγείο

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου προσπάθησαν να ανακαλύψουν «το μυστήριο του Φωταερίου» στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι. Έγιναν μυστικοί πράκτορες και ανέλαβαν μια ειδική αποστολή. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, παρατηρητικότητας και γρίφων περιηγήθηκαν στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του μουσείου, με σκοπό να ανακαλύψουν τα πέντε κλειδιά του μυστηρίου. Ο «μεγάλος αρχηγός» του εργοστασίου τούς παρακολουθούσε. Στο τέλος, τους επιβράβευσε δίνοντάς τους το πτυχίο του καλύτερου μυστικού πράκτορα. Τα παιδιά άκουσαν τα παλιά επαγγέλματα που υπήρχαν στο εργοστάσιο, έμαθαν τα υλικά που προέκυπταν από την παραγωγική διαδικασία και γνώρισαν την τεχνολογία και τις μορφές ενέργειας του παρελθόντος.

fotaerio

Μουσείο Ακρόπολης

«Μιλώντας με τα αρχαία του Μουσείου»
Δ' τάξη

Με βάση αριστουργηματικά εκθέματα, οι μαθητές της Δ' τάξης συμμετείχαν ενεργά σε ένα ταξίδι στην ιστορία του βράχου της Ακρόπολης. Μεγεθυντικοί φακοί, μέτρα, φακοί φωτισμού και πολλά ακόμη, αποτέλεσαν τα εργαλεία που βοήθησαν τα παιδιά να ανακαλύψουν ποικίλες πτυχές του παρελθόντος μπροστά και γύρω από τα εκθέματα. Με παρατήρηση και χρήση πηγών πληροφόρησης, με διάλογο και συνεργασία, μπόρεσαν να ανακαλύψουν τη διαχρονική χρήση του εμβληματικού σημείου της πόλης των Αθηνών και να γνωρίσουν ανθρώπους που συνδέθηκαν με αυτόν.

akropolh

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μυκηναϊκός πολιτισμός
Γ’ τάξη

arxaiologikoΤο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επισκέφθηκαν τα παιδιά της Γ’ τάξης, με σκοπό να γνωρίσουν την πλούσια συλλογή προϊστορικών αντικειμένων του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Οι μαθητές παρατήρησαν τα ευρήματα των πολύχρυσων Μυκηνών και του Θησαυρού του Ατρέα. Επιτύμβιες στήλες, τοιχογραφίες, όπλα, διαδήματα, προσωπίδες, κοσμήματα, σφραγίδες, αγγεία και εργαλεία. Πολλά απ’ αυτά σχεδιάστηκαν από τα παιδιά σε σχετικό φυλλάδιο. Έτσι, προετοιμάστηκαν κατάλληλα για τη μονοήμερη εκδρομή τους στις Μυκήνες!

Μουσείο Αφής, Φάρος Τυφλών της Ελλάδος

Α’ τάξη

1 afisΗ εμπειρία στο Μουσείο Αφής ήταν ξεχωριστή! Ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες του Φάρου Τυφλών, καθώς και για τις δυσκολίες που συναντούν τα άτομα με προβλήματα όρασης. Αυτό που μας κέρδισε περισσότερο, όμως, είναι ότι μπορέσαμε να νιώσουμε για λίγο τον κόσμο των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Πώς έγινε αυτό; Κλείσαμε τα μάτια και με τη βοήθεια των συμμαθητών μας πλησιάσαμε, αγγίξαμε τα εκθέματα και τα γνωρίσαμε μέσα από την αίσθηση της αφής.