Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Franz Peter Schubert
Β’ και Γ’ τάξεις

Η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη -στο πλαίσιο της προσπάθειας να φέρει σε επαφή τους μαθητές με το υλικό και της υπηρεσίες της- προσφέρει εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.
Οι μαθητές της Β’ και της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη και ήρθαν σε επαφή με βασικές έννοιες της μουσικής μέσω παιχνιδιών, ακροάσεων και προβολών. Μετά από ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης, τα παιδιά συνέχισαν τη γνωριμία με τα βιβλία και τη μουσική μαθαίνοντας για τον συνθέτη Franz Peter Schubert. Άκουσαν αποσπάσματα από τις μεγαλύτερες δημιουργίες του και έπαιξαν παιχνίδια.
Μια διαφορετική βιβλιοθήκη, μέσα στην οποία οι μαθητές ανακάλυψαν τις μουσικές που κρύβονταν μέσα στη φαινομενικά απόλυτη ησυχία.

2 3megaro 2 3megaro2

Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών

Στ’ τάξη

Οι μαθητές της Στ’ τάξης επισκέφτηκαν το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, όπου είδαν από κοντά το βαθυσκάφος και τα ROV, που διαθέτει για τις έρευνες στον βυθό της θάλασσας. Παράλληλα, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά στη διαχείριση των θαλάσσιων απορριμμάτων και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους θαλάσσιους οργανισμούς. Για τον σκοπό αυτό, καταμέτρησαν μικροπλαστικά σε δείγματα άμμου και παρατήρησαν σε στερεοσκόπιο τη δομή τους. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ενημερώθηκαν για τους τρόπους αντιμετώπισης της ρύπανσης όχι μόνο των θαλασσών, αλλά του πλανήτη γενικότερα.

6 elkethe

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

«Αγία Σοφία: 1500 χρόνια ιστορίας»
Ε' τάξη

Στη «Θόλο» του Ελληνικού Κόσμου οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν τη διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1500 χρόνια ιστορίας», μια πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του συγκεκριμένου ναού στην Κωνσταντινούπολη. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την αρχιτεκτονική, τον γλυπτό και τον ψηφιδωτό διάκοσμο του ναού. Επιπλέον, πληροφορήθηκαν σχετικά με τα οικονομικά, κοινωνικά και ιστορικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου. Ήταν μια μαγευτική ξενάγηση!

 

Ίδρυμα Ευγενίδου, Πλανητάριο

«Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ»
Δ’ τάξη

Η Δ’ τάξη έμαθε την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές, με τη βοήθεια του μυστηριώδους κυρίου Τιλτ. Πρόκειται για ένα ρομπότ που βοηθάει δύο αδέλφια να ανακαλύψουν το λάθος τους σε μία σχολική εργασία ξεκινώντας ένα συναρπαστικό ταξίδι πάνω, κάτω κι έξω από την Γη. Στο τέλος του ταξιδιού, ανακαλύπτουν την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές. Η προβολή στο Πλανητάριο ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα σε γνώση, αλλά και διασκεδαστική.

4 planhtario