Θέατρο Ολύμπια

«Οδύσσεια»

Γ’ έως Στ’ τάξεις

Στη θεατρική παράσταση «Οδύσσεια» ζωντάνεψαν οι περιπέτειες του Οδυσσέα μέχρι την επιστροφή του στην Ιθάκη. Ακολουθήσαμε τα θαλασσινά μονοπάτια των παθών του ήρωα με έμμετρους και με ελεύθερους στίχους που θυμίζουν το αρχαίο κείμενο, αλλά σε μια γλώσσα κατανοητή για τα παιδιά. Μια εντυπωσιακή παράσταση που μας έμαθε ότι σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός.

Σύγχρονο Θέατρο

«Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν»

Β’ τάξη

Επισκεφτήκαμε το Σύγχρονο Θέατρο, όπου παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν». Στην κωμωδία του Άγγλου Roy Kift για παιδιά και νέους πρωταγωνιστεί ο προ-έφηβος Άρης, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Ωστόσο, καταφέρνει να ξεπερνάει τις διάφορες καθημερινές δυσκολίες με τη βοήθεια και την αγάπη των φίλων του. Πρόκειται για ένα έργο δυνατών συναισθημάτων, το οποίο προσεγγίζει το θέμα της αναπηρίας μέσα από έναν πολύ αισιόδοξο τρόπο.

2 theatro

Τρένο στο Ρουφ

«Το δέντρο που αγαπούσε»

Α΄ τάξη

         Τα παιδιά της Α’ τάξης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το δέντρο που αγαπούσε» από τη θεατρική ομάδα ΒίΔα, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό μουσικοθεατρικό ταξίδι στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.

Η παράσταση ανέδειξε την αξία της φιλίας και της συνύπαρξης τόσο μεταξύ των ανθρώπων όσο κι ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο. Με τρυφερό βλέμμα ακούμπησε τα στοιχειώδη της ανθρώπινης ύπαρξης και προσπάθησε να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα «Τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι;».

Ήταν γεμάτη με πρωτότυπη και ζωντανή μουσική, χορό, τραγούδι και εντυπωσιακά animation, που κέντρισαν το ενδιαφέρον των μικρών θεατών. Το χιούμορ, η αμεσότητα και η διάδραση των ηθοποιών με το κοινό κέρδισαν από την πρώτη κιόλας στιγμή τα παιδιά. Οι μαθητές μας μοιράστηκαν πληθώρα συναισθημάτων και συνειδητοποίησαν ότι τίποτα δεν είναι τελικά πιο σημαντικό από την αγάπη, τη συντροφικότητα και τη φιλία.

1 treno sto rouf

Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ»

«Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες»
Νηπιαγωγείο

Τη συναρπαστική παράσταση «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» παρακολουθήσαμε στο Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ». Οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας Κοπέρνικος μας υποδέχτηκαν μέσα στο φιλόξενο βαγόνι μιας αμαξοστοιχίας. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους ηθοποιούς, να τραγουδήσουν και να μαγειρέψουν μαζί τους. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η συνεργασία και η φιλία ήταν έννοιες που πραγματευόταν το έργο. Η διάδραση ήταν έντονη σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Παιδιά και δασκάλες ενθουσιαστήκαμε, όταν το τρένο σφύριξε και άρχισε να κουνιέται.

rouf nipia rouf nipia2