Κοινωνική προσφορά 2019-2020

-Τα πρόχειρα τετράδια των παιδιών φέτος ήταν από τη «Φλόγα» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια - παιδικός καρκίνος).

- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου έφτιαξαν κέικ, για να τα πουλήσουν στις δασκάλες. Μάζεψαν στον κουμπαρά τους 82 ευρώ και τα κατέθεσαν στον λογαριασμό του «Μαζί για το παιδί».

-Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid Ελλάς
Το σχολείο μας πάνω από μια δεκαετία συμμετέχει στο Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης, μετά από παρότρυνση της δασκάλας τους κ. Πηνελόπης, έγιναν ανάδοχοι δύο παιδιών από την Γκάνα, υποστηρίζοντας τις φτωχότερες κοινότητες του κόσμου να εξασφαλίζουν μακροχρόνιες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους. Επίσης, τα παιδιά της Στ’ τάξης συνέχισαν το Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, που είχαν ξεκινήσει στην Ε’ τάξη, και οι δασκάλες συνέχισαν την αναδοχή δύο παιδιών από την Παλαιστίνη.

-Το σχολείο μας κατάφερε να συγκεντρώσει σε δωροεπιταγές το συνολικό ποσό των 3.391€, προκειμένου να στηρίξει το έργο της Κιβωτού του Κόσμου. Οι ανάγκες των παιδιών της Κιβωτού είναι πολλές και η βοήθεια αυτή προσέφερε ανακούφιση και χαρά.

-Το σχολείο μας συμμετείχε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Φίλων της Μέριμνας. Ετοιμάσαμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και προσφέραμε βιβλία και παιχνίδια. Οι Φίλοι της Μέριμνας μας είπαν:
«Η ανταπόκριση των μικρών μαθητών σας ήταν συγκινητική. Όλα τα είδη ήταν ιδιαίτερα προσεγμένα και κάθε παιδί άφησε τη δική του σφραγίδα στο δώρο του. Είναι αξιέπαινος ο τρόπος που ήταν όλα φροντισμένα. Το Βιβλιοπωλείο μας, το Τμήμα Παιχνιδιών και το Τμήμα Χριστουγεννιάτικων γέμισαν με είδη που προσφέρθηκαν σε μας με αγάπη...»

merimna

- Επίσκεψη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Δελφίνι» στη γειτονιά μας. Είπαμε τα κάλαντα και ανταλλάξαμε ευχές.

3 oikos eugirias