Αθηνά Μπίνιου

Νικηφόρος Βρεττάκος, Το παιδί που έγινε ποιητής
Ε', Στ' τάξη

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτης δημιούργησε κινητή έκθεση-αφιέρωμα στον Λάκωνα ποιητή, που περιόδευσε κατά τη διάρκεια της χρονιάς στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Η έκθεση αποτελούνταν από ταμπλό με βιογραφικά στοιχεία, εξώφυλλα βιβλίων, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα.
Με αφορμή την έκθεση αυτή, οι μαθητές της Ε' και της Στ' τάξης διάβασαν το βιβλίο της Αθηνάς Μπίνιου «Νικηφόρος Βρεττάκος, Το παιδί που έγινε ποιητής». Η συγγραφέας επισκέφθηκε το σχολείο μας και συζήτησε με τα παιδιά για την προσωπικότητα του ποιητή.

Ελένη Σταμπόγλη

Πρόσκληση σε γεύμα
Ε' τάξη

stabogliΗ συγγραφέας του βιβλίου «Πρόσκληση σε γεύμα» Ελένη Σταμπόγλη ήρθε στην τάξη μας, για να συζητήσει με τα παιδιά για τις διατροφικές συνήθειες των Βυζαντινών. Οι μαθητές, αφού είχαν διαβάσει το βιβλίο, έκαναν ένα ταξίδι μέσα από γεύσεις, ανακάλυψαν μικρές ιστορίες κρυμμένες σε φαγητά και ταξίδεψαν στη Βυζαντινή αυτοκρατορία, για να ανακαλύψουν τι φαγητά έτρωγαν οι Βυζαντινοί. Ήταν μια διαφορετική προσέγγιση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Φίλιππος Μανδηλαράς

Δημοτικό

mandilarasΤο σχολείο μας επισκέφθηκε ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς. Με άμεσο, παραστατικό και πολύ διασκεδαστικό τρόπο ταξίδεψε τα παιδιά στον μυθικό κόσμο των βιβλίων του. Έπειτα είχαν έναν ανοιχτό διάλογο με τον συγγραφέα, που αφορούσε στον τρόπο συγγραφής, τις πηγές έμπνευσης και τη θεματολογία των βιβλίων του. Στο τέλος, ο συγγραφέας υπέγραψε αφιερώσεις στα βιβλία των παιδιών.