Χρύσα Σπυροπούλου

Αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας
Ε' τάξη

Τα παιδιά της Ε' τάξης διάβασαν το βιβλίο «Αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας» της κας Χρύσας Σπυροπούλου (εκδόσεις Καστανιώτη). Καλέσαμε στην τάξη μας τη συγγραφέα, για να συζητήσουμε μαζί της για τη φιλία, τη συνεργασία, την αγάπη για τα ζώα, τη φιλομάθεια... που αναφέρονταν στο βιβλίο. Οι μαθητές με τις εύστοχες ερωτήσεις τους και η συγγραφέας με τον γλαφυρό της λόγο και τη διεισδυτική ματιά της κατάφεραν να ανακαλύψουν πως, για να κερδίσουν το «χρυσόμαλλο δερας» της φιλίας, περνάμε δυσκολίες.

5 chrisa spiropoulou

Odin Dupeyron

Και το παραμύθι δεν τελείωσε
Ε', Στ' τάξεις


Το σχολείο μας επισκέφθηκε ο κος Odin Dupeyron, συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Και το παραμύθι δεν τελείωσε» (εκδόσεις Καλέντη), που διάβασαν οι μαθητές της Ε' και της Στ' τάξης. Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία τα παιδιά να ακούσουν, να ρωτήσουν, να κρατήσουν και να απορρίψουν... Να φιλοσοφήσουν για τη ζωή μαζί με τον συγγραφέα, που ήρθε από το Μεξικό!

6 STTAKSH DUPEYRON

Χρήστος Μπουλώτης

Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών
Γ', Δ' τάξεις

4 boulotisΤο σχολείο μας επισκέφθηκε ο συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης με αφορμή το βιβλίο του «Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών» των εκδόσεων Καλέντη. Η ομαδικότητα, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αγωνιστικότητα, η διεκδίκηση, η αποφασιστικότητα, η εκπλήρωση των ονείρων, η ελευθερία και πάνω απ' όλα η φαντασία ως δημιουργική σκέψη και πράξη είναι τα μηνύματα της επίκαιρης και συγχρόνως διαχρονικής αυτής ιστορίας. Το βιβλίο αυτό κέρδισε το πρώτο βραβείο White Ravens παγκοσμίως (2014) και ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου των Κρατικών Βραβείων (2013) και υποψήφιο για το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Bιβλίου (2013).