Ο πλανήτης είσαι εσύ!

Το σχολείο μας γέμισε ξανά με χαμογελαστά πρόσωπα και χαρούμενες φωνές.

Μετά το καλωσόρισμα της κ. Σταυράκη και τον αγιασμό ξεκινήσαμε τη νέα σχολική χρονιά δίνοντας μια υπόσχεση… ότι ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί θα αναλάβουμε δράση για την προστασία του πλανήτη μας.

Συμβολικά αντικείμενα, όπως ένα καμένο κλαδί, μια σακούλα γεμάτη σκουπίδια κ.ά., έβαλαν τα παιδιά στη διαδικασία να αναγνωρίσουν βασικά περιβαλλοντικά προβλήματα. Δεσμευτήκαμε να συμμετέχουμε όλοι μας στην προστασία του πλανήτη!

Καλή σχολική χρονιά!

sxoleio Stavraki planitis

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο

Δ’ τάξη

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας. Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι μαθητές της Δ’ τάξης παρουσίασαν με βιωματικό τρόπο στις τάξεις του σχολείου μας το φαινόμενο του εκφοβισμού, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες για τον ψυχισμό των παιδιών που βάλλονται. Παράλληλα, πρόσφεραν σε κάθε τάξη αφίσες με κοινωνικά μηνύματα κατά της βίας που είχαν δημιουργήσει ομαδικά. Η παρουσίαση αυτή ήταν αποτέλεσμα ενός Project με θέμα το Bullying διάρκειας δύο μηνών.

4 bullying2

Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Στην αυλή του σχολείου μας για μία ολόκληρη μέρα εγκαταστάθηκε το φορητό Πλανητάριο! Οι μαθητές όλων των τάξεων, αφού παρακολούθησαν ψηφιακές προβολές χωρισμένοι σε μικρές ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το αστέρι της ημέρας με σύγχρονα τηλεσκόπια και ειδικά φίλτρα και να συζητήσουν με τους επιστήμονες πολλές από τις απορίες τους για το διάστημα και τα άστρα, ένα θέμα που πάντα ενθουσιάζει τα παιδιά.

planitario1

planitario33   planitario22

Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών

Στ’ τάξη

Το Πρότυπο Αθηνών και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργάνωσαν το τρίτο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών στο Δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος με πειραματιστές τους μαθητές της έκτης τάξης. Με ιδιαίτερο ζήλο παρασκεύασαν απολυμαντικό χεριών με αλόη, καθώς οι… κίνδυνοι της γρίπης παραμονεύουν παντού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες και τα περισσότερα σχολεία της περιοχής.

6 fisiki1

6 fisiki2  6 fisiki3