Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο

Δ’ τάξη

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας. Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι μαθητές της Δ’ τάξης παρουσίασαν με βιωματικό τρόπο στις τάξεις του σχολείου μας το φαινόμενο του εκφοβισμού, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες για τον ψυχισμό των παιδιών που βάλλονται. Παράλληλα, πρόσφεραν σε κάθε τάξη αφίσες με κοινωνικά μηνύματα κατά της βίας που είχαν δημιουργήσει ομαδικά. Η παρουσίαση αυτή ήταν αποτέλεσμα ενός Project με θέμα το Bullying διάρκειας δύο μηνών.

4 bullying2

Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Στην αυλή του σχολείου μας για μία ολόκληρη μέρα εγκαταστάθηκε το φορητό Πλανητάριο! Οι μαθητές όλων των τάξεων, αφού παρακολούθησαν ψηφιακές προβολές χωρισμένοι σε μικρές ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το αστέρι της ημέρας με σύγχρονα τηλεσκόπια και ειδικά φίλτρα και να συζητήσουν με τους επιστήμονες πολλές από τις απορίες τους για το διάστημα και τα άστρα, ένα θέμα που πάντα ενθουσιάζει τα παιδιά.

planitario1

planitario33   planitario22

Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών

Στ’ τάξη

Το Πρότυπο Αθηνών και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργάνωσαν το τρίτο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών στο Δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος με πειραματιστές τους μαθητές της έκτης τάξης. Με ιδιαίτερο ζήλο παρασκεύασαν απολυμαντικό χεριών με αλόη, καθώς οι… κίνδυνοι της γρίπης παραμονεύουν παντού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες και τα περισσότερα σχολεία της περιοχής.

6 fisiki1

6 fisiki2  6 fisiki3 

«Δώρα Χριστουγέννων»

Στο άκουσμα της λέξης «Χριστούγεννα» ίσως μια από τις πρώτες σκέψεις είναι τα δώρα. Πόσοι διαφορετικοί τρόποι να πάρουμε και να δώσουμε χαρά… Με κεντρικό άξονα τα δώρα γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα στο σχολείο. Με δημιουργικότητα και υπέροχες χριστουγεννιάτικες μουσικές ευχηθήκαμε καλές γιορτές με πολλή πολλή αγάπη.
Ο όμιλος της Μουσικής του σχολείου μάς καλωσόρισε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Το Νηπιαγωγείο μας παρουσίασε παιχνίδια και ζήτησε καινούργια από τον Άγιο Βασίλη. Η Α’ τάξη μεταμορφώθηκε σε ξωτικά και μας ταξίδεψε στο αυθεντικό εργαστήριο παιχνιδιών του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο. Η Β’ τάξη παρουσίασε στη σκηνή χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες γεμάτες ευχές τονίζοντας την αξία τους σε σχέση με τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Η Γ’ τάξη φόρεσε τα καλά της, έστρωσε το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και το γέμισε με λαχταριστά παραδοσιακά φαγητά. 3, 2, 1... Καλή χρονιά! Η Δ’ τάξη αφηγήθηκε το δικό της χριστουγεννιάτικο παραμύθι και παράλληλα το ζωντάνεψε ευφάνταστα επί σκηνής. Η Ε’ τάξη μας διηγήθηκε ιστορίες από τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια της και δώρισε εισιτήρια στα αγαπημένα της πρόσωπα, για να ταξιδέψουν στις γιορτές. Η Στ’ τάξη έκλεισε τη γιορτή, προσφέροντάς μας γούρια και εξηγώντας μας τι συμβολίζει το καθένα.