Εκπαίδευση δασκάλων

«Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης δασκάλων»

Κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα κλείνει την πόρτα του σχολείου το τελευταίο παιδί… μένουν οι δάσκαλοι… η δική τους ομάδα. Με τη βοήθεια ενός σύντομου οραματισμού βγαίνουν από τον ρόλο τους και σιγά σιγά καλωσορίζουν και τους υπόλοιπους ρόλους που έχουν στη ζωή τους.

Μια ομάδα για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά χρειάζεται να συναντηθεί… να γνωριστούν καλύτερα τα μέλη της, να διαφωνήσουν, να συμφωνήσουν, να προβληματιστούν, να μοιραστούν σκέψεις, ανησυχίες και συναισθήματα, να παίξουν και να μπουν στον ρόλο των παιδιών. Στόχος μας να δουλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μοναδικό εργαλείο που έχουμε… τον εαυτό μας!

daskaloi1  daskaloi2  daskaloi3 

Εκπαίδευση Οδηγών και Συνοδών

Για τρίτη σχολική χρονιά, οι ψυχολόγοι Λέλα Καλογεράκη και Κατερίνα Μωριάτη πραγματοποίησαν πρόγραμμα εκπαίδευσης των συνοδών και των οδηγών του σχολείου μας. Με βασική αρχή «ΟΛΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ» εστιάσαμε στην ουσιαστική επικοινωνία κατά τη διάρκεια των δρομολογίων, καθώς και την επίλυση προβλημάτων και άλλων θεμάτων που προκύπτουν.

Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών

ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση
και τη Σεξουαλική Κακοποίηση

Η 18η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση. Με αφορμή την ημέρα αυτή ανταλλάξαμε, στις τάξεις, σκέψεις, πληροφορίες, ιδέες και συμμετείχαμε σε δράσεις ευαισθητοποίησης (προβολές ταινιών, βιωματικές δραστηριότητες, κατασκευές κ.ά.) σε θέματα προστασίας των παιδιών με στόχο την ενδυνάμωσή τους.

Ενημέρωση των μαθητών για τον κορονοϊό από την πνευμονολόγο-φυματιολόγο, Σταματία Ρέντσου

Όλο το σχολείο

Αφουγκραζόμενοι την αγωνία των παιδιών και αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης, καλέσαμε την πνευμονολόγο-φυματιολόγο Σταματία Ρέτσου, μητέρα μαθήτριας της Ε’ τάξης του σχολείου μας, να μιλήσει στα παιδιά για τον κορονοϊό. Με πολλή ζεστασιά και λόγο κατανοητό η κα Ρέτσου ανέλυσε το φαινόμενο αυτής της πανδημίας, τη φύση του, τον τρόπο μετάδοσης, τους κινδύνους, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε. Άκουσε τις αγωνίες των παιδιών και απάντησε στις απορίες τους. Την ευχαριστούμε πολύ!

Περισσότερα Άρθρα...