Διάκριση ζωγραφιών για εξώφυλλο περιοδικού

Τα παιδιά της Γ’ και της Δ’ τάξης στο μάθημα των Μαθηματικών Παιχνιδιών δημιούργησαν ζωγραφιές, με σκοπό να διαγωνιστούν για την ανάδειξη του εξωφύλλου του μαθηματικού περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης». Η συμμετοχή των παιδιών επιβραβεύτηκε, καθώς δύο ζωγραφιές τους κέρδισαν και επιλέχθηκαν ως εξώφυλλα του περιοδικού σε δύο τεύχη της φετινής έκδοσης. Οι ζωγραφιές που διακρίθηκαν ήταν της μαθήτριας Λασίας Ντενγκ της Δ’ τάξης και της Ιωάννας Γκικοπούλη της Γ’ τάξης.

eukleidis eukleidis1

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»
Ε’ και Στ’ τάξεις

Οι μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης, όπως κάθε χρόνο, έλαβαν και φέτος μέρος στον διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διεξάγεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού διακρίνονται οι μαθητές κάθε τάξης που έχουν πετύχει την υψηλότερη βαθμολογία. Αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα…

Συμμετοχή στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών για το Δημοτικό

Για έβδομη συνεχή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό φυσικών για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Ο διαγωνισμός δε στοχεύει τόσο στη βαθμολογική κατάταξη όσο στην εξοικείωσή τους σε ένα περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης δυσκολίας και ερωτήσεις πειραματισμού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Στην πρώτη φάση, διακρίθηκαν οι:
Τάξη Ε’

  • Λαού Ζωή
  • Πελεκάνος Γιάννης
  • Σανούδος Γιάννης 

Τάξη Στ’

  • Πασόγλου Μάριος
  • Πατρώνης Δημήτρης
  • Πέτρου Αριάδνη

Στη δεύτερη φάση, από την Ε’ τάξη η Λαού Ζωή πήρε το πρώτο βραβείο και ο Σανούδος Γιάννης το δεύτερο. Από την Στ’ τάξη ο Πατρώνης Δημήτρης πήρε έπαινο συμμετοχής. Οι διακρίσεις των παιδιών μας είναι πολύ σημαντικές, αν σκεφτούμε ότι συμμετέχουν σχεδόν όλα τα σχολεία της χώρας μας.

Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών

Στ’ τάξη

Το Πρότυπο Αθηνών και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργάνωσαν το τρίτο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών στο Δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος με πειραματιστές τους μαθητές της έκτης τάξης. Με ιδιαίτερο ζήλο παρασκεύασαν απολυμαντικό χεριών με αλόη, καθώς οι… κίνδυνοι της γρίπης παραμονεύουν παντού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες και τα περισσότερα σχολεία της περιοχής.

6 fisiki1

6 fisiki2  6 fisiki3 

Περισσότερα Άρθρα...