«Ήταν ένα μικρό… χαρτάκι»

Γιορτή Νηπιαγωγείου

Εμπνευσμένοι από το παραμύθι «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι» της Αντιγόνης Παρούση ετοιμάσαμε την καλοκαιρινή μας γιορτή. Τα παιδιά μοιράστηκαν τις ιδέες, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Εμείς τα... μπλέξαμε σε μία ιστορία, βρήκαμε τα λόγια, δημιουργήσαμε τις σκηνές και οργανώσαμε την παράσταση.

Στην τάξη παίξαμε με χαρτόκουτες μικρές και μεγάλες, πουλήσαμε και αγοράσαμε με χαρτονομίσματα, πετάξαμε σαΐτες και χαρτοπόλεμο, γράψαμε γράμματα στους γονείς μας, ζωγραφίσαμε τις δικές μας χαρτοπετσέτες και φτιάξαμε κατασκευές από χαρτί... Και με όλα αυτά φτιάξαμε τα Χ Α Ρ Τ Ι Ν Α Ο Ν Ε Ι Ρ Α μας!

Πάνω στη σκηνή δασκάλες και παιδιά ζωντανέψαμε την ιστορία. Το μικρό χαρτάκι έπρεπε να αποφασίσει τι θα γίνει, όταν μεγαλώσει. Όλοι οι χάρτινοι ήρωες προσπάθησαν να το πείσουν για την αξία τους. Εκείνο μπερδεύτηκε και δεν ήξερε τι να αποφασίσει. Έτσι, στη δική μας ιστορία έγινε ένα απολυτήριο νηπιαγωγείου.

Τα παιδιά διασκέδασαν πάνω στη σκηνή και οι γονείς μάς χειροκρότησαν με ενθουσιασμό.

Πειράματα Φυσικής

Νηπιαγωγείο

Τα γράμματα Η και Ξ επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο μας. Τα παιδιά με τη δασκάλα της φυσικής του σχολείου πειραματίστηκαν με το ξύδι. Έφτιαξαν ένα ηφαίστειο και προκάλεσαν την έκρηξή του χρησιμοποιώντας σόδα και ξύδι. Επιπλέον, άφησαν ένα αυγό μέσα στο ξύδι και την επόμενη μέρα διαπίστωσαν με έκπληξη πως είχε εξαφανιστεί το τσόφλι του αυγού και είχε «μεταμορφωθεί» σε ένα διάφανο μπαλάκι. Με τη βοήθεια ενός φακού μπόρεσαν να διακρίνουν τον κρόκο στο εσωτερικό του.

nipia fysiki

Ηρακλής

Νηπιαγωγείο

Από τις σελίδες του βιβλίου της Ιστορίας της Γ’ τάξης ξεπήδησε ο Ηρακλής και κατέβηκε στο νηπιαγωγείο... Η δασκάλα της Γ’ τάξης και τα παιδιά της ήρθαν στην τάξη μας και παρουσίασαν τους άθλους του Ηρακλή. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν και παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον. Θα είναι σίγουρα πολύ καλοί μαθητές στην Ιστορία σε λίγα χρόνια!

nipia iraklis

Κυκλοφοριακή αγωγή με τα ποδήλατά μας

Νηπιαγωγείο

Τα μεταφορικά μέσα είναι ένα θέμα που ενθουσιάζει τα παιδιά. Έφεραν το ποδήλατο ή το πατίνι τους στο σχολείο και το άφησαν για μια ολόκληρη εβδομάδα. Παίξαμε όλοι μαζί παιχνίδια συντονισμού, ισορροπίας και προσανατολισμού και πήραμε μέρος σε δραστηριότητες κυκλοφοριακής αγωγής. Η αυλή γέμισε χρώματα, γέλια και χαρούμενες παιδικές φωνές.

podilata