«Φυσικά… χρωματίζουμε»

Νηπιαγωγείο

Το σχολείο μας γέμισε με φύση και χρώματα... Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν στους γονείς τους την παράσταση «Φυσικά... χρωματίζουμε!». Μία παράσταση όπου τα παιδιά είχαν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και στη δημιουργία της. Μαζί με τις δασκάλες έγραψαν τα κείμενα, έφτιαξαν τα σκηνικά και αντάλλαξαν ιδέες για το στήσιμό της.

Τα παιδιά με κέφι και εκφραστικότητα πήραν μέρος σε μία περιπέτεια. Βοήθησαν έναν ζωγράφο να βρει χρώματα για την άδεια παλέτα του. Χρώματα από τον ουρανό, τον ήλιο, τη θάλασσα, τα φρούτα, τα λουλούδια, το δάσος και τέλος από την αγάπη! Μετά την παράσταση οι γονείς με τη βοήθεια των παιδιών συγκέντρωσαν τις κατασκευές τους από την έκθεση της τάξης μας.

nipia fisika1 nipia fisika2

nipia fisika3

 

Απόκριες στο Νηπιαγωγείο

Μάσκες από τα χεράκια μας...

apokries nipia3

Το δέντρο της αυλής

dentro nipiaΉρθε η σειρά του Nηπιαγωγείου να στολίσει το δέντρο του σχολείου μας. Κόψαμε κόκκινα μηλαράκια και αριθμούς, βγήκαμε στην αυλή και αρχίσαμε να μετράμε και να αντιστοιχίζουμε. Ένα μήλο για τον αριθμό 1, δύο μήλα για τον αριθμό 2... Δέκα για τον αριθμό 10. Τα καταφέραμε και γεμίσαμε όλα τα κλαδιά με μήλα και αριθμούς από το 1 μέχρι το 10. Το "μαθηματικό" μας δέντρο έβγαλε καρπούς!

Πλανήτες

Ταξιδέψαμε στο διάστημα! Γνωρίσαμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Μπήκαμε στη θέση τους, ακολουθήσαμε τις τροχιές τους γύρω από τον Ήλιο και φτιάξαμε μια ομαδική κατασκευή. Καλέσαμε στην τάξη μας τη δασκάλα Φυσικής του σχολείου, την κυρία Ιωάννα, και μέσα από πειράματα μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την περιστροφή και την περιφορά της Γης, το μέγεθος των πλανητών και τον δορυφόρο μας, τη Σελήνη. Το συναρπαστικό μας ταξίδι έφτασε στο τέλος του.

planets nipia 2

Περισσότερα Άρθρα...