Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί

Τα παιδιά του σχολείου παρουσίασαν στην αυλή μας τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, που διδάχθηκαν σε όλη τη σχολική χρονιά, με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Φέτος η παρουσίαση των χορών είχε θέμα της τη θάλασσα.

Η θάλασσα, το υγρό στοιχείο που περιβάλλει τη χώρα μας, υπήρξε καθοριστικό για την πολιτισμική μας πορεία. Αποτελεί για τον λαό μας πότε πηγή χαράς και πότε λύπης. Χωρίζει και ενώνει αγαπημένα πρόσωπα. Χαρίζει πλουσιοπάροχα τα αγαθά της, αλλά όταν αγριέψει είναι όλα στο έλεός της. Για την παρουσίαση των χορών του σχολείου επιλέχθηκαν ορισμένα από τα πιο όμορφα και αντιπροσωπευτικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που αναφέρονται στη θάλασσα. Το θαλασσινό ταξίδι των παιδιών συνοδεύτηκε από το ζεστό χειροκρότημα των γονιών και των δασκάλων τους.

Στο δέντρο της αυλής μας παρουσιάστηκαν τα στάδια του πανηγυριού, καθώς στα πανηγύρια -μια συνήθεια ζωντανή μέχρι τις μέρες μας- ο χορός πρωταγωνιστεί!

nipia xoroi nipia xoroi1

«Κυρίες και κύριοι… εν δράσει»

Γιορτή του Νηπιαγωγείου

Χαρούμενες και δημιουργικές στιγμές από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στο τελευταίο κάλεσμα της χρονιάς.
Η έμπνευση για το θέμα της γιορτής δόθηκε από τα βιβλιαράκια με τις ιστορίες των μικρών κυρίων. Τα παιδιά παρουσίασαν στην τάξη τον δικό τους φανταστικό ήρωα, περιέγραψαν την εξωτερική του εμφάνιση και το σπίτι του και έπλασαν ιστορίες με ήρωες τους εαυτούς τους. Στη συνέχεια, γράφτηκε το κείμενο και ξεκίνησαν οι πρόβες.
Ήρωες ξεχωριστοί, δημιουργήματα των ίδιων των παιδιών που πάνω στη σκηνή τραγούδησαν, έπαιξαν τον ρόλο τους και πήραν μέρος σε μια ηχοϊστορία. Χάρισαν σε όλους μηνύματα αγάπης, καθώς και στιγμές γέλιου και συγκίνησης.

 nipia endrasei nipia endrasei1 

Ανοιχτό μάθημα Νηπιαγωγείου

«Φρούτα και λαχανικά»

On Thursday, 9th May, the parents of our Kindergarten class came to school and shared our Open English Lesson. We showed them all we know about food, nutrition and gardening; sang songs; played games and did arts and crafts together.
After cuddling up and listening to the story of “The Very Hungry Caterpillar”, by Eric Carle, we all enjoyed our very own, yummy, fun Hungry Caterpillar Party!

 
nipia fruits1 nipia fruits2

nipia fruits

«Η ώρα της καρδιάς»

nipia ora kardiasΤο πρόγραμμα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων «Η ώρα της καρδιάς» σχεδιάστηκε, για να καλλιεργήσει τις θετικές σχέσεις μεταξύ των παιδιών του Νηπιαγωγείου. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος ήταν η βελτίωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Πολύτιμοι στην προσπάθειά μας ήταν οι γονείς, που με την ενίσχυσή τους μας βοήθησαν να εξασφαλίσουμε την εκμάθηση και την εμπέδωση των δεξιοτήτων από τα παιδιά.