Τα γράμματα στο Νηπιαγωγείο

Κάθε Δευτέρα ένα γράμμα ερχόταν στην τάξη μας. Μια δασκάλα μεταμφιεζόταν και τα παιδιά έπρεπε να μαντέψουν από ποιο γράμμα ξεκινούσε ο ρόλος της. Κάθε ξεχωριστός ρόλος είχε και μια δική του ιστορία με λέξεις από το ίδιο γράμμα. Στη διάρκεια της εβδομάδας το μπαούλο της τάξης μας γέμιζε με αντικείμενα από τα σπίτια των παιδιών.
Η βιωματική προσέγγιση των γραμμάτων μέσα από το θέατρο ενθουσίαζε τα παιδιά, τα κινητοποιούσε και τα οδήγησε σταδιακά και αβίαστα στην εκμάθησή τους.

grammata nipiagogeio

Φυσικές επιστήμες στο Νηπιαγωγείο

Πειράματα με αφορμή τα στοιχεία της φύσης (αέρας, φωτιά, νερό).

nipia peiramata nipia peiramata2

Ένα χριστουγεννιάτικο πρωινό με τις γιαγιάδες μας

Νηπιαγωγείο

Οι καλές μας γιαγιάδες, αφού έλαβαν την πρόσκλησή μας, φόρεσαν τα γιορτινά τους, έφτιαξαν μια χριστουγεννιάτικη λιχουδιά και ήρθαν στο σχολείο μας. Δασκάλες και παιδιά, επίσης φόρεσαν τα γιορτινά τους και έστρωσαν το επίσημο τραπέζι, για να τις υποδεχτούν.
Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, απολαύσαμε τον πλούσιο μπουφέ. Παίξαμε ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι, τραγουδήσαμε στις γιαγιάδες και χορέψαμε μαζί τους. Στο τέλος, τους προσφέραμε ένα δώρο με μια καρτούλα.

giagiades nipia2 giagiades nipia

giagiades nipia3

Hansel and Gretel

Kindergarten

Kindergarten parents were invited to share our English Storytime. We decorated the classroom with all our super ‘arts and crafts’. The children, with actions, chants and singing, told their parents the story of Hansel and Gretel. We had lots of fun and after the story, we all had hot chocolate with marshmallows and home-made sugar biscuits!

hansel1

hansel2